השבוע "במטבח של מירי": מתכונים ללא גלוטן

    חיה ספיר No Comments on השבוע "במטבח של מירי": מתכונים ללא גלוטן

    השבוע הקדישה השפית מירי זורגר את התכנית השבועית "במטבח של מירי" למגוון מתכונים המתאימים לאנשים שנמנעים מלאכול גלוטן | התכנית והמתכונים

    10:38
    06.05.24
    יענקל'ה פרידמן No Comments on משה מספר ליענקל'ה: "ראיתי את מנגלה מול העיניים"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רולדת תפוחים

    מרכיבים

    6-7 תפוחים  יונתן מתוקים  קלופים וחתוכים לקוביות

    3 כפות סוכר 

    1 כפית סוכר וניל

    1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

    לרולדה

    5 ביצים

    5 כפות קמח תפוחי אדמה

    4 כפות סוכר

    1/2 כוס שמן

    חצי כוס מיץ או מחית תפוחי עץ

    1/2 כפית אבקת אפיה

    אופן ההכנה

    מכינים את התפוחים

    במחבת מחממים שמן ומעבירים את התפוחים. מטגנים תוך כדי ערבוב כ 5 ד'

    מפזרים סוכר חום וסוכר וניל ומגנים כ 10 ד' או עד שהתפוחים מקורמלים ושחומים

    מעבירים לקערה ומצננים

    פורסים את התפוחים מעל תבנית מרופדת בנייר אפיה ומפזרים פקאנים

    מכינים את הרולדה

    מקציפים חלבון וסוכר לקצב יציב

    בכלי נפרד מערבבים את שאר המרכיבים

    מאחדים מסות בתנועות קיפול

    מורחים מעל התפוחים

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד להשחמה


    פחזניות לפסח

    מצרכים

    100 מל מים

    70 מל שמן

    175 גר' קמח תפוחי אדמה

    10 גר' א אפיה

    3-4 ביצים

    3-4 כפות פטרוזליה

    2-3 כפות עירית קצוצה

    1 כפית מלח

    2 כפיות סוכר

    אופן ההכנה

    מחממים שמן מים  מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר

    מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחד אחד

    מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

    לפירורי לחם לפסח פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור

    טוחנים לפירורים


    האזינו לתכנית:



    0 תגובות